• Jojjo

Är det en slump?

Beroenden. Det är väl bara positivt tills att det inte är det längre. Och är man i ett beroende, så vill man inte erkänna det, va? Eller att erkänna är väl första steget. Eller det blir väl problem när det går över till missbruk? Jag tror jag har blivit beroende av korten. Jag kan inte sluta dra kort och läsa om dem. Men skulle nog inte kalla det för missbruk. Jag är nyfiken och vill lära mig, det är väl helt okej?


Jag är den där som inte tror på spöken, men ändå rädd för att se ett. Det skulle väl vara häftigt om det fanns övernaturliga saker och magi, istället för att man ska leva i sitt hamsterhjul, jobba för att leva, vara trött efter jobbet och aldrig komma på vad man ska äta. Jag önskade att det fanns något mer och om det inte är på riktigt, att man i alla fall får känna av det. Man kan lura hjärnan, se saker som inte är där och vad vet jag. Sen om det är ”på riktigt”, eller inte, det är en annan fråga. Vad man nu kallar för ”på riktigt”? Haha, alla de djupa frågor som finns, i love it!

Så jag är skeptiskt mot tarot och spirituellt, samtidigt som jag önskade att det var sant. Jag har svårt att gå in helhjärtat i att tro, när man inte riktigt är övertygad. Men då blir det väl att man aldrig kommer tro, för att man alltid hittar bortförklaringar till allt som händer.


Idag var vi ute på promenad och stannade till vid lekparken på vägen. Jag testade fråga mina spirituella guider om de hör mig, och i så fall få en fågel landa i närheten och flyga iväg. Jag sa det inte högt, jag vill ju inte framställas som galen, men tänkte frågan om och om igen, för fåglar fanns det inte många av.


Det kom ingen, så tänkte att de kanske behöver tid att hitta en fågel som vill ställa upp. Men tog lång tid, det kanske inte funkar så? Eh, vem försöker jag lura. Vi är bara människor och det finns inget annat än det vi ser. Kommer det ingen fågel, för att jag är skeptisk? Aah, jag får göra ett nytt försök när jag blivit mer troende då.


När vi kommer på parkeringen, 20m från porten, så kommer en skata och landar i närheten och flyger därifrån. Wtf, really? Nej, fåglar flyger och landar hela tiden, det är bara ett sammanträffande. Eller? Jag har nog väldigt svårt att tro alltså. Det måste nog hända något riktigt stort, för jag ska tro på riktigt. Jag är fortfarande inte övertygad.


Senare ikväll drog jag ett kort när vi lagade kvällsmat och jag förklarade lite för Micke vad det kanske betyder och reflekterade. Nja, jag vet inte om det kanske passade in riktigt. Var inte det svar jag ville ha, frågade om frågan på ett annat sätt och blandade i flera minuter. (Tror inte det är okej att göra så, men jag är fortfarande nybörjare). Lägger upp ett nytt kort och vad kommer... samma kort. Jag skojar inte. Det finns 62 kort, hur stor är chansen?

Jag är fortfarande skeptisk dock, för det kan bara ha varit en slump. Haha, den som får mig att bli övertygad alltså... När jag sen försökte reflektera kortet igen, så passade det in mycket bättre och när jag då drog ett kort en tredje gång (jag var ju bara tvungen), då kom ett kort där det stog att jag inte kan göra något mer just nu, det är bara att vänta. Alright, jag ska inte pusha. Man ska inte bråka med högre makter.


Skönt att man kan vara lite galen, man känner sig lite fri liksom.

Jojjo