• Jojjo

Är idag dagen?

Nästan en månad sen sist. Vad har hänt, vad har inte hänt? Det som har hänt är att jag glidit ner trött som fan i min bekväma hängmatta. Hängmattan är min safezone, där jag kan blunda och slappna av, höra palmerna när det blåser lite fint. Skönt att komma ifrån varma solen in till skuggan...


Nej, jag har ingen hängmatta och jag har inte varit bland palmerna på forever. Men det är där jag befinner mig när jag mediterar. 88 dagar har jag mediterat minst 10min om dagen. Det var en dag som jag var nära på att missa. Det var Aw på jobbet, jag hade inte varit hem något och hade inte planerat in att lösa det på jobbet under dagen. Så mitt under festen, smet jag in i vilorummet och körde en meditation. Så vem säger att man inte har tid för 10min?


I typ fyra veckor har jag inte lagt någon tid för överanalysering av vad jag vill och vad jag bör göra. Istället har jag kämpat mot min trötthet. Gjort allt för att försöka känna av energi. Legat fint på 0 där på energiskalan. Knappt fått nosa på +. Eller jo, man får sina stunder, men det håller inte alls i sig, så det räknar jag inte med. Det här när man sitter på så mycket bra redskap, men man kan inte använda dem på sig själv. Idioti.


Men inte klaga på vad man inte gjort nu då. Utan nu tänker vi på idag och framåt. Vad kan jag göra idag, som får mig komma närmare mitt mål imorgon?


Vad förtjänar jag och vad gör jag åt det? Varför nöja sig med det bekväma, när man kan få det man vill? Som Josefine Dahlberg säger i sitt Tedtalk att du förtjänar en ren kopp imorgon bitti, så diska koppen kvällen innan. Det kommer aldrig komma en superhjälte som diskar den där koppen åt dig. Kanske inte jättebra sammanfattat, man behöver nog höra allt för att förstå vad som menas :)


Något som jag ska testa är att skriva en dagbok, fast kryddar på som om det vore en drömvärld. Allt från att ha en kock som fixar frukost tills man går upp på morgonen och har middagen serverad på kvällen, till att... Ja, vad vet jag. Har verkligen svårt att tänka utanför mina ramar. Men det är en utmaning ✌️


Puss

Jojjo