• Jojjo

Återhämtning

Det gick fort. Med återhämtningen. Tur att jag inte hade mer lektioner igår efter lunch, utan kunde åka hem och vara ledsen och vila. Jag sov och sedan började jag tänka på hur körningen hade gått, vad hade jag kunnat gjort annorlunda. Började visualisera, bestämde mig för att jag gör det här för min skull.


Försökte gå igenom tidigare erfarenhet när man mått dåligt pga stress eller jobbig nervositet. Vad har jag gjort förut när jag mått så här? De flesta gånger så har jag ju, tyvärr, tagit en omväg eller avstått helt när jag mått dåligt. Gjort allt för att slippa obehag. Till och med blivit rädd när man känt av minsta lilla obehag, stressar upp sig och gör allt för att få bort känslan.


Jag letade runt i mitt härliga arkiv i huvudet, på vilka verktyg jag kan använda mig av eller hur jag ska klara av det här. Det är en intensivkurs, klart det kommer vara jobbigt. Nu har du chansen att visa vad du själv går för.


Något bra jag lärde mig från boken "Bli vän med din stress" av Petra Kahn Nord, var att man inte ska vara rädd för känslor. Man ska ta in dem, känna dem och låta dem gå. Det är något jag tänker på hela tiden. Får jag ångest, så känner jag efter hur det känns, vart det sitter och sitter den i länge, kan man försöka ge den form och färg. Sen ger den sig av när den är "klar".


Okej, så vad gjorde jag nu då?

Samtidigt som jag tänkte igenom alla scenarion, så blev jag nervös och kände av min stress. Jag stressade upp mig själv av mina egna tankar. Sjukt. Men samtidigt bra, för nu kan jag jobba med denna känsla. Nu kan jag känna efter och kanske få hjärnan att bli positiv till denna nervösa känslan. När jag blir nervös, så vill jag få en kick av det. Stressa upp mig med mina tankar om körning och sedan jobba på min nervösa känsla. Försöka hitta på vad som gör mig nervös, varför och vad jag kan göra.


Jag hade körning imorse 7.30 och kände mig inte alls lika nervös som tidigare. Tänkte säga till att hon får köra ut från stan, som vanligt och sedan byter vi. Men jag tog nycklarna, satt mig i bilen och körde ut från parkeringen.


Coolt, nu har jag fått det bekräftat. Jag kan om jag vill, men bara med rätt inställning. Det går faktiskt framåt.


Practise makes perfect

Jojjo