• Jojjo

Att lyssna på kroppens signaler

Jag har nog haft högre krav på mig, än vad jag borde, de senaste veckorna. Den här övergången från den ena tjänsten till den andra har varit tuff, men jag har inte låtit mig själv inse det.

Från en tjänst, där min personlighet och egenskaper egentligen inte matchar.

Det är för hög belastning och hög stressnivå, där jag är alldelses för noggrann och vill prestera allt för högt. Det passar inte mig, min kropp orkar inte det.

Den nya tjänsten, där är det är mer flexibelt. Jag kan jobba på snabbt och prestera och ändå ha utrymme till att utvecklas och rekflektera. Som det känns nu i alla fall. Jag ser verkligen fram emot måndag, första veckan i mitt nya kontor, där jag kan fokusera 100% på nya tjänsten. Lämna andra tjänsten helt bakom mig.


De här senaste veckorna har blivit stressiga, med att jobba i högt tempo i service desk, samtidigt som jag ska lära mig nya tjänsten någon gång i veckan. Jag har märkt att mitt minne blivit sämre. Saker som jag borde förstå, tog väldigt lång tid innan jag greppade. Och på samma sätt som man ofta blir sjuk när man väl går på semester, så blev min kropp helt avstängd igår när jag kom hem från jobbet.


Att ha vänner och familj runt sig när man har det jobbigt, är guld. En vän kom förbi senare igår och hängde och det behövdes för att hålla sig flytande. Att stressa ner sig en längre period, kräver mycket mer vila. Så denna helg fokuserar jag bara på att återhämta mig. Komma tillbaka på normal energinivå, så jag kommer i balans med det nya kapitlet på måndag.


Dags att vila lugnt, vi hörs imorgon!

Jojjo