• Jojjo

Att sätta vanan

Det här med att snooza är nog en dålig ovana. När klockan ringde 5 imorse, så kunde jag inte skylla på att jag var trött. Jag var faktiskt helt klarvaken. Men när inte jag hade mina träningskläder bredvid sängen, så kändes det bara bättre att trycka snooze och sen blunda en stund. Gick upp 50 min senare...


Nu däremot är jag trött. Jag ska vara ärlig och säga att jag inte var så engagerad vid träningen imorse. Jag satt på min yogamatta och sträckte mig i någon minut. Men om man ska få in en vana, så handlar det inte så mycket om hur bra man gör det, utan så länge du gör, så kommer vanan att sätta sig tillslut.


Ett exempel, om du vill göra 100 armhävningar varje morgon, så ha som mål att göra en armhävning varje dag, tills vanan har satt sig efter tre veckor. När man väl är där och gör en armhävning, så är det också lättare att göra fler på en gång. Lura hjärnan, gör det inte så jobbigt för den liksom.


Jag har varit lite nedstämd senaste dagarna och det har gått väldigt långsamt i mitt huvud. Har inte kunnat sätta fingret på vad det är, men fick det bekräftat idag med en riktig mensvärk. Härliga vecka, som visar att kroppen är i sin ordning. Hm, nej, jag vet inte hur man kan tänka positivt om det. Det är bara drygt och alltid så opassande.


Ha en härlig fredag!

Jojjo