• Jojjo

Dags att ändra synen på Perfekt

Då har det gått snart en vecka sen jag sa att min ångest har lagt sig. Denna vecka har varit rätt lugn med ångest, men har haft rätt så jäkligt med stress istället. Så att få tid till nytt och annat kan jag inte säga att jag har haft.


Man kanske inte kan sikta på att få en perfekt vecka, det kommer nog alltid vara något. Ordet ”Perfekt” finns väl bara för att ha något att sträva efter. Jag har typ visioner om hur jag vill att en vecka ska se ut och med lite drag av perfektionist och prestationsångest, så är den veckan helt omöjlig att få.


Veckan börjar ju med en måndag, där det är som mest på jobbet och man är förmodligen som tröttast. Man skjuter fram och ger ursäkter på att man är trött, sätter sig och gör allt annat än vad man tänkt sig. Och det är väl inget fel med det? Jag önskar att jag kunde säga det till mig själv och sen är allt OK… Nej, min kropp reagerar starkt om jag inte gör som jag planerar. Jag kan bli tokig om mina planer ändras i sista sekund. Hela dagen kan bli förstörd om min morgon inte är i närheten av den rutin jag önska att jag hade.


Men tillbaka till veckan. Jag startade denna vecka bra – Piggare, hade motivation och var redo för veckan. Jag började titta på Pinterest om vad det finns för hobbys och vad man kan testa eller skriva om. Sen smög prestationsångest fram. Inget dög och känner att jag inte kan något. Om jag inte kan det, så tappar jag intresset. Jag vill hoppa rakt in i avancerat, men det är ju för svårt som nybörjare. Ex. när jag började med 3D-modellering, så var det tänkt att man skulle göra en kub eller stjärna. Jag gjorde en stjärna, men sen hoppade jag rakt in att modellera ett ansikte och en hund. Men det coola är att jag har ett bra tålamod och kan köra på och börja om många gånger. Dock håller det inte i längden.


Efter att neka massa saker som jag inte ville göra, för jag inte kan, så gick jag över till att hitta idéer till bucketlist. Det var inspirerande, men sen halkade jag in på youtube. Där fastnade jag. Så det var vad jag gjorde på tisdag- och onsdagskväll. Torsdag efter jobbet, så var jag hos min frisör hela kvällen. Kom hem vid 22, piggare än vanligt. Fräschat till och lockat mitt hår, jävlar vad det kan boosta mitt självförtroende. Det självförtroendet sken igenom hela fredagen.


I fredags hade vi julfest på jobbet. Jag hade tänkt ta bilder, men jag tog inte ens en selfie. Det var så roligt. Jag kom hem strax före 4. Det finns egentligen inte så mycket att berätta om det. Så fort de flyttade bort borden och satt igång laserlamporna, så var jag igång och dansade och sen dansade jag bara.


Det blev ett långt inlägg idag och ett snabbt avslut, så ska väl avsätta tid att skriva inlägg varje dag istället. Nu ska jag vila bort min förkylning som smyger sig på sakta, men säkert.


Kram

Jojjo