• Jojjo

Dags att elda masken

Jag har inte alls någon plan på att hålla träningen aktiv. Jag skjuter fram det in till sista sekund, blir lite halvdant yogapass på kvällen. Känns som regelbunden träning är en omöjlig utmaning för mig. Förstår inte varför jag ens försöker. Vet inte hur många gånger jag har försökt haft det som mål.


Jag är väl i alla fall nöjd över att jag fick till ett yogapass med Adriene på youtube nu. Men det var på gränsen att träningen inte blev av idag igen. Får inte till det innan barnen vaknar, sen känns det helt omöjligt att få in det hemma med barnen, och sen är klockan kväll när dottern somnar.

Det fungerar inte som jag håller på nu. Jag behöver en plan. Jag läste att det är bra att lägga in den direkt efter en annan vana man har. Men jag kan inte komma på något speciellt just nu som jag har, där träning passar in. Men jag behöver helt klart en ny taktik för att få till det. Låter kanske töntigt för någon som tränar utan problem, men det här är svårt. Har aldrig tränat regelbundet. Jag är en nybörjare, okej?


Jag har skickat in intresse för PT, så kanske fixar jag till det ganska omgående och får till träning utanför hemmet. För det är väl svårare att få till träning hemma regelbundet. Har jag fått för mig i alla fall. Har väldigt blandade känslor angående PT. Det beror nog på att jag är nybörjare. Det är inte kul att vara det alltså.

Det har inte ens gått en vecka. Jag vill bara att vanan ska sitta. Kan man inte lura hjärnan att det är en vana redan? Jag önskar att jag var stark nog till att manipulera hjärnan. Stark nog att göra saker man inte vill. Lura hjärnan att det är på liv eller död, så just f*ing do it, damn it.


Men än så har jag inte gett upp helt. Jag ska bemästra detta nu. Klarar jag detta, så kommer jag klara vad som helst. Tänk när vanan sitter, vad bra man kommer må. Mer sånt. Mer tankar till när vanan sitter. Vad det faktiskt kommer ge mig. Inte lockas av den kortvariga, bekväma lösningen. Vart är tändaren, jag behöver elda upp en mask som lurar runt och gör mig "lat".


Ett annat tips jag har läst när man ska sätta en ny utmaning, är att det räcker med att ge det en minut. Träna en minut eller om utmaningen är att göra 100 armhävningar varje dag, så kan man börja med att göra 1 armhävning om dagen. Så att sätta som mål att träna 1 minut om dagen, så blir det kanske enkelt att börja och när man väl har börjat, så är det enkelt att träna lite extra.


Vi får se hur det går. Jag har haft mina låga dagar nu, så jag lär vara på väg upp igen enligt livscykeln. Haha jag skyller på det i alla fall, att månen påverkar, så känns det i alla fall bättre och helt okej att vara lite nere.


Dags för meditation och ge tid till att påminna mig om varför jag gör denna utmaning. Hoppas ni har en fin kväll!

Jojjo