• Jojjo

Dags att plugga vegankunskap

Yoga avklarat. Dock känns det som fusk. Jag kör bara avslappnad kvällsyoga. Känns inte precis som träning. Jag har inte varit så tydlig med mig själv gällande målet då, I guess. Men det är väl ändå bra att sätta tiden till det. Man gör ändå nånting, det är säkert jättebra. Känns som jag mest klagar på mig själv, för man sätter så jäkla höga krav.


Hur som helst. Idag har jag känt att man är tillbaka igen, upp sakta, men säkert. Mår bättre, tänker lite annat och fått nytt intresse, nämligen ämnet Vegan. Jag är en som blundar. Äter mitt kött, men tänker inte på vart det kommer ifrån. Man är uppväxt med den sanningen. Att man behöver kött för att överleva. Man äter kött, så är det bara.


Detta ska bli en ändring på. Don’t hate, jag kan inte bli vegan på en natt. Jag överlever inte på vitt bröd och pasta. Äter knappt något som krävs för att få i sig allt man behöver. Men att tänka till och få till veganska måltider kanske räddar ett djur från att ha blivit behandlad illa och slaktas i framtiden. ❤️

Här är videon som jag såg precis.

Det är en som håller ett föredrag om varför man borde bli vegan. Innehåller något kort klipp där man får se hur industrin ser ut, men inte så farligt att man inte kan se det. Verkligen superintressant, rekommenderar att man ser den även om man inte funderar på att bli vegan.


Jag kommer försöka lära mig mer om det här. Jag älskar när jag blir nyfiken på något och känner att jag kan sitta uppe en hel natt att prata om det och söka efter mer information. Kommer absolut bli ett mål att fokusera på, så jag kommer dela med mig om hur det går.

Pratade precis med en om detta ämne också och jag har så mycket jag vill veta. Har så mycket jag vill skriva, men sitter på så dålig fakta för att känna att jag kan säga något och stå för det. Jag är den som kan sitta i mitten av en diskussion, lyssna på två som pratar och, om de pratar bra - hålla med på båda sidor. - Om de har bra poäng då. Men det utgår jag ifrån.


Så på en kväll, så har jag sett ett föredrag där han pratar jävligt bra. Känt att jag vill bli 100% vegan så snart jag kan, sen fundera på hur det skulle gå till och känna att jag kan byta ut någon måltid och minska på köttet sakta, men säkert. Till att jag vill få mer information om allt man kan köpa, vart det kommer ifrån och hur det ser ut.

Jag vill inte att djur ska lida, jag vill öppna mitt tredje öga, jag vill bli mer hälsosam, vill veta mer om den lokala industrin, jag vill veta allt. Fan, vad jag ligger efter med kunskap.

Dags att sova och smälta allt detta. Kanske har jag vaknat upp imorgon och ändrat åsikt igen. Imorgon tror jag att jag har fått mina tarotkort också. Jupp, jag har klickat hem två kortlekar, som jag också vill lära mig allt om. Är det här varför jag inte har energi? Jag fokuserar på så många saker samtidigt.


Oh well,


Sov gott!

Jojjo