• Jojjo

Dig dig dig

Förebild. Någon man ser upp till. Men för mig är det även någon som ska inspirera, få en att hålla sig motiverad och känna att man är på rätt väg. Jag ser upp och har respekt för många, men har kommit på mig själv att jag faktiskt saknar en riktig förebild.


Sociala medier påverkar mer än vad man tror. Även om man är riktig smart och vet om att det påverkar, så påverkar det en ändå, på både gott och ont. Det lägger små frön och sina handlingar kan påverka efter det man sett.


Jag har kommit på att jag följer helt fel personer på instagram exempel. Det finns säkert en mening med att jag ska ha följt dem, för jag har fått bättre självförtroende, och både mitt körkort och bloggen har jag fått motivation och inspireration av en influencer. Men ärligt, så tror jag att de ger mig riktigt åldersnoja och personlighetsförvirring.


Det är förmodligen viktigt att dela liknande intressen som sin förebild. Att jag följer någon som älskar mode/smink och festar flera gånger i veckan, blev helt fel för mig. Jag ifrågasätter mig själv varför jag inte gillar mode och smink. Det gjorde jag även i gymnasiet... Jag körde all in på mode/design-programmet, (som jag hoppade av efter en termin), när jag istället kunde gått något inriktat mot IT. Det ångrar jag fortfarande. Att inte gå på sin magkänsla, utan gå efter vad man tror att man ska gilla och vad andra gillar. Jag är tjej, klart jag gillar kläder och smink?


Nej, dags att börja göra på sitt sätt och gå efter vad man själv tycker. Det kommer alltid finnas ’haters’ och personer som tycker sig veta bättre. Så sluta slösa tid på att inte göra din grej.


Men tillbaka till förebild. Det ska väl bara klicka och man ska väl veta vem sin förebild är? Jag sitter just nu och gräver djupt efter min förebild, så jag kommer tillbaka på rätt spår igen. Jag är inte 20 år längre och jag kommer förmodligen aldrig vara intresserad i mode. Varför ser jag bara mode/smink-brudar överallt?


Jag ska plocka upp spaden igen, så ha det så bra idag, så hörs vi!

Jojjo