• Jojjo

Direkt från huvudet

Vi behövde en paus idag från träningen. Ni vet, det är viktigt att planera in vilodag också. Som får en att fortsätta, right? Inte för att den var planerad...


Japp, där kom första ursäkten. Har tappat räkningen på vilken dag jag är inne på också, men det får jag kolla upp sen. Är kanske enkelt att ha en kalender, där man gör de där snygga stora kryssen över hela dagen?


Hur som helst. Nu har jag använt min ursäkt, så nu kan jag inte göra det igen på några dagar. Det är nog en liten undermedveten taktik. Jag hoppas det i alla fall. Jag känner mig helt ur balans. Kan de ha något att göra med den stress som ligger under julen? Jag har hört talas om något som heter julstress?


Jag har fortfarande inte kommit upp på hästen igen. Gör ett nytt försök imorgon. Det är som om jag inte kan tänka klart. Hjärnan avbryter mig och säger: ap ap ap ap. ba ba ba. Jag är så otroligt lättirriterad och vill inte hamna i bråk med mig själv.

Såå, jag som ändå tänker så mycket. Vad är själva problemet egentligen. Tänker förmodligen för mycket. Vill ha allt planerat och som jag skrivit tidigare, så vill jag se målet innan jag ger mig av. Prestationsångest, viljan att göra allt och bara massa ångest av att inte ”slösa tid”.


Med ”slösa tid”, så menar jag att jag har så problem med att ta det lugnt. Jag kan inte sitta framför en serie eller göra något som inte ger mig något. Jag tvingar mig själv till att sitta och spela. Det ger mig glädje, typ, men fan vad det känns som slöseri. Återigen. Vad gör det då, om man ändå har tiden för det? Återigen. Vad är problemet?

Jag vet inte vad problemet är. Det kanske är problemet. Jag önskade att jag hade svar. Som det kontrollbehov jag har. Och det här, mina vänner, är motorvägen i min hjärna. Tankar som fladdrar, samtidigt som jag ska försöka se klarhet.

Jag måste nog bli hårdare mot mig själv, att ge mer tid att lyssna på tankarna jag har, istället för att bara blir arg på att inte hänga med i samma hastighet.


Så vi försöker igen, imorgon. Nu blir det att vara snäll mot sig själv och somna i tid.


Sov gott!

Jojjo