• Jojjo

Du kommer aldrig känna för det

Så jag vaknade strax före sju idag, utan klocka och mitt barn sover fortfarande. Jag kan säga att det händer aldrig. Jag vaknar aldrig pigg och det är inte ofta som jag är pigg under dagarna heller. Jag är verkligen avundsjuk på de som alltid vaknar pigga och går upp med tuppen. Idag är jag en av dem och det ska vi ta vara på.


I förrgår fastnade jag i en youtube-våg, där jag började min sökning på "purpose of life Ted". Man är verkligen i en åldersnoja och känner att livet bara glider iväg på autopilot. Jag behöver verkligen något som kan sparka mig i rumpan flera gånger om dagen. Inte bara vid höst och vår, när jag verkar få någon ny energivåg.


Men hur som helst, jag sökte på det och kom in på Mel Robbins - How to stop screewing yourself over. Det fick mig verkligen att tänka till. Jag har tänkt på fel sätt och jag befinner mig för mycket inom mina bekväma ramar. Visst det är väldigt självklart när hon pratar om det, men man har inte observerat det på det sättet.


Några citat jag snappade upp var att att det är väldigt "Simple" att få vad man vill, men det kommer aldrig vara "Easy". Vad man än vill göra, så finns det hur mycket som helst att googla på och se på youtube, men varje förändring kommer kräva väldigt mycket av sig själv. Man kommer aldrig känna för det, när man ska börja. Får du en idé, så ska du agera inom 5 sekunder, annars har man tvekat och kroppen kör i handbromsen.


Hon tog upp Snooze-exemplet, där man har bestämt sig för att gå upp en tid och ställer klockan. Sen när klockan ringer, så känner man inte för att gå upp och väljer att snooza. Motivation kommer aldrig komma av sig själv. Det är bara att göra det. Om inte annat, så är morgonen perfekt tillfälle att träna på att gå emot det bekväma och pusha sig.


Nu ska vi duka fram frukost och sedan åka iväg till gymnastiken. Sen får vi se vart dagen tar oss. Observera varje impulstanke jag får och se vad jag gör med den. Det ska bli intressant!


Ha en skön söndag!

Jojjo