• Jojjo

En hemlighet att lura hjärnan

Jag ger nog upp det där med att skriva något varje dag, haha. Jag skriver när det känns rätt och det får vara en gång om dagen eller någon gång i veckan. Ändra synen på perfekt var det som jag skulle fokusera på. Ingenting behöver vara perfekt. Bara det som är slututvecklat, om det är ett ord? Mindre krav ger mer utrymme, som sen ger bättre resultat. Okej, så slopa perfekt nu.


Jag har börjat meditera mer, känt mig mer motiverad, men också känt mig deprimerad och haft dagar av utmattning. Det är verkligen så om man känner sig +10/+10 glad och lycklig, så kommer det snart en -10/-10 sorg eller hat. Men hellre det än att ligga på 0 och guppa... Kommer inte ihåg hur länge jag låg på nollan när jag var deprimerad. Jag kunde inte le eller känna glädje, men samtidigt kunde jag inte bli arg eller ledsen. Man var helt tom, pratade monotont och orkade inte bry sig.


Idag har jag haft en bra dag. Var lite trött en stund, tänkte vila lite och kände hur sängen sakta, men säkert började krama om mig... hårt. Fk, här är jag fast nu, det börjar slå rötter.

Det är så himla läskigt skönt att lägga sig ner när kroppen är trött... Klockan var 16.30, det är för tidigt att krypa ner och sova. Inte för att jag inte har gjort det förut, men nu är jag mer motiverad att kämpa bort tröttheten.


På 20 minuter lyckades jag lura hjärnan. Från att vara trött till pigg, glad och motiverad. Hemligheten är "Performance Statement". Kan inte ordet på svenska, men det är ett mäktigt verktyg för att få kontroll över hjärnan. Och med sin attityd och vilja.


Peace!

Jojjo