• Jojjo

Får jag vara lite piggare nu

Ny inspiration har kommit på besök. Nya idéer börjar grunda sig. Jag börjar få lite klarhet i olika saker. Idag var första dagen på någon vecka, där jag känner att jag inte vill sova bort hela dagen. Låter väldigt deprimerande, men det är ofta jag har såna dagar. Det är nästan min vardag. Så när min sambo är hemma, så kan jag sova flera timmar på dagen och ändå somna i tid på kvällarna... Jag säger till mig själv att kroppen behöver det. Lyssna på kroppen. Men vad är det min kropp behöver återhämta sig ifrån egentligen?


Jag tänker väldigt mycket. Jag vill väldigt mycket. Jag lär mig väldigt mycket. När jag har tid, så vill jag lägga den tiden till att vara produktiv. Men det blir lätt att jag faller innan jag startar. Jag tror nog att jag vill göra allt på en gång, vilket gör kortslutning i huvudet. Jag älskar när det är planerat, strukturerat, organiserat och allt bara faller på plats efter en checklista. Så varför är man inte smart och gör livet till en checklista?


Förut var jag väldigt duktig på att hålla ordning på allt. Bjöd hem vänner regelbundet. Planera och hålla igång. Jag skyller på att allt fallerade och resettades med min utmattning, fast att jag vet att man inte ska göra det. Lär dig av det förflutna, gå vidare och skapa nytt. Men det vill ändå ligga och gnaga, tycker synd om sig själv, att man var så duktig förr. Men stopp, gumman. Du är bra och tillräcklig som du är idag. Om jag vill vill bli bättre på något, så får jag väl helt enkelt träna, göra, misslyckas och lära.


När jag skriver om det, så är det så självklart vad jag ska göra, men sen gör jag inte det ändå. Har man hamnat i den onda spiralen, så är det svårt att svänga ut. Så det gäller att tänka till även när man mår bra, för att hålla det bra. Jag har tendens att tänka att jag mår bra nu, så då spelar det ingen roll. Dock tar det inte lång stund innan man faller igen...


Jag är riktigt nöjd att jag håller träningen tre gånger i veckan, det borde sakta men säkert göra mig piggare. Är inne på vecka fyra nu, så jag hoppas att man får ha lite energi nu längre än dippen höll i sig. Dags att maxa inspiration på ett och samma ställe, för att ha när det behövs igen. Ha rätt podcast-avsnitt tillgänglig, ha musiklistan redo och en hel del bilder och citat som får en hålla sig på banan. För vem orkar leta efter något positivt, när man hellre vill gömma sig under täcket?


Måndag, ny vecka, nya möjligheter

Jojjo