• Jojjo

Finns det fortfarande inga genvägar?

Direkt när jag mår bra, eller känner lite av motivation, så ska jag göra allt. Helst samtidigt också. Det bombas med idéer till huvudet och jag är optimist och kör lite snabbare, för att inte glömma av på vägen. Sen är det något som blev lite svårt, inte som jag tänkt, eller jag känner att jag behöver mer information. Lägger ner mer tid än tänkt. Kommer inte vidare. Tröttnar. Kortslutning i huvudet.

Det är som att cykla igång elen. Fortsätta cykla, för att lampan ska fortsätta lysa. Jag fastnar, något blir svårt och man cyklar långsammare. Lampan börjar glappa. Inte tillräckligt med el. Sen stannar allt upp. Går av cykeln och sätter sig bekvämt på tåget som åker av sig själv istället.


Den procenten av människor som når framgång, som lyckas komma ut denna bekväma zon, den är väldigt låg, säkert av den anledning att man faktiskt måste anstränga sig väldigt mycket en längre period och hålla sig till sina mål. Inte nöja sig med att sitta bekvämt på tåget. Man måste alltså anstränga sig? Vad är det. Finns det inga genvägar?

Jag vill gärna nå framgång utan att lyfta ett finger, som vilken annan som helst. Eller så väntar jag på ett bättre tillfälle att börja eller köra all in. Som om ett bättre tillfälle nånsin kommer komma? Jag vet att det aldrig blir bättre än att börja just nu. Jag vet att man skapar sitt liv och sitt egna liv är där du är på grund av alla val man gjort fram till idag, och kommer sen dit man vill eller inte vill, av de val man tar framöver. Luddigt skrivet, men ni förstår min poäng va?

Är man inte nöjd idag, så har man bara sig själv att skylla. För du är där du är på grund av dina val. Rätt hårt sagt, men jag förstår vad Rob menar. Finns ett avsnitt om det på Robs podcast, The Mindset mentor. Bara du själv som kan göra något åt det. Det är lätt att skylla på någon annan eller på något som har hänt, som påverkat dig. Men japp, det är fortfarande du som har reagerat och agerat utefter det.

Saker händer alla, man kan antingen vara ett offer eller en besegrare, om det är rätt översatt. Ännu ett avsnitt från Rob Dial. Den enda du kan kontrollera är dig själv. Du själv väljer om du vill fokusera på vad som är felet eller vad som är lösningen. Tänker du positivt eller negativt? Jämför du, är du avundsjuk på andra eller inspireras du av andra?

Om du själv ska bli framgångsrik, så måste du börja med att glädjas åt andras resor. Om du ska få ett mer positivt liv, så måste du se det positiva i allt som händer. Bli medveten, öppna ögonen, förstå att det finns flera sanningar. Du har inte bara rätt, försök höra andras synpunkter och åsikter. Tittar ni på samma objekt från olika vinklar, så kommer ni inte se objektet på samma sätt, samma sak om ni ser det på olika avstånd.

Det var längesen jag dumpade tankar, så nu har jag också tappt tråden. Men det här är mitt sätt att få ut mina verktyg, för att sedan själv använda dem. Det är så lätt att snacka, men inte göra, så en påminnelse till mig själv.

Det var allt just nu. Nu ska jag ge barnen uppmärksamhet, så får vi se när jag kommer in och dumpar nytt 😊

Jojjo