• Jojjo

Glad Påsk!

Idag har vi haft en mysig dag med jordgubbar till frukost, fått besök av påskharen, grillat hos mamma och sen nattning i soffan på balkongen. Värmen, solen, ökad glädje. Jag tror min energi sakta men säkert är på väg upp igen efter dippen. Ingen stress över tiden längre. Man är mer i nuet och man kommer ändå i tid. Man behöver tydligen inte 70h i marginal, för att inte komma försent.


Troll i huvudet. Man kanske kan jaga bort dem ändå? Det kommer säkert försöka ta sig tillbaka, men längre bort de är, ju längre behöver de springa tillbaka, eller nåt? Man sätter bara hinder för sig själv och det är bara en själv som kan springa den där hinderbanan. Min hinderbana är inte så överdrivet komplicerad längre. Bara så där lagom komplicerad. Lite dryg att genomföra fortfarande, men man överlever.


Har sagt det förut, men säger det igen, allt handlar om sin attityd och vad man attraherar. Påpekar du att du alltid hamnar i den längsta kön på mataffären? Så länge du har den attityden, så kommer du alltid tycka att du hamnar där. Står det en pensionär som skramlar med sina mynt? En annan som ska returnera en vara? Sluta brusa, ändra dit attityd istället. Du kan förmodligen inte påverka situationen, så sluta ge stället massa negativ energi. Det drar onödig energi.


Jag har börjat titta på minimalism och sätta värde på sina saker. Vad man köper och varför. Börjat fundera på att sälja massa skit på loppis, lämna in massa kläder som man aldrig kommer använda och bara köra en total rensning. Mindre saker, mindre stress har jag hört. Även hört att det inte är så lätt heller. Men att börja tänka på det är en bra början. Varför köpa ett nytt matbord när man redan har ett? Då ska det finnas ett bra värde bakom det.


Kommer förmodligen dröja innan man ens börjar. Som vanligt hos mig. Mycket fundering och analysering innan. Att börja tänka på det är väl ett steg åt den riktningen, sen får man se vad man tar för väg.


Hoppas ni haft en mysig påsk!

Jojjo