• Jojjo

Härliga vardagspusslet är inte logiskt någonstans

Musik är mäktigt, när det väl är den där perfekta låten. Det är riktigt galet vad musik kan göra med en. Ena stunden ligger man halvdöd i soffan, sen kommer din favoritlåt igång och din fot börjar gunga med och till slut är du själv uppe och kör dina moves. Eller den gången du sitter på bussen och lyssnar på en låg-tempo-låt i hörlurarna, så är du helt plötsligt med i en kärleksfilm. Kameran är där, du ser lite oskyldig ut och allt går i slowmotion… Sen får man en fet smäll av verkligheten. Hårt… Missade jag min hållplats nu också?


Kära vardagar. Härliga vardagspusslet som är för många bitar än själva pusslet. Det går ju inte lägga till en pusselbit, utan då måste man byta plats med en annan. Inte logiskt någonstans.


Tänk om man var snäll mot sitt framtida ”jag”, vad mycket man skulle få gjort. Om man kunde förbereda allt, så det blir så smidigt i framtiden. Mitt ”nu” tänker alltid att min ”framtida” är sån jävla superhjälte. På kvällarna när man ligger i sängen, så har jag höga förväntningar om att gå upp en timme tidigare dagen efter och köra yoga innan duschen och jävlar vad pigg jag kommer vara. Hah, morgonen kommer och jag snoozar in till det sista. Inte har jag förberett kläder heller.


Bra Jojjo! Du vet precis hur du fungerar.


Egentligen vet jag hur jag fungerar, men jag är optimistisk och tror att jag är piggare sen. ”Stopp”, som min dotter skulle ha sagt. Nu är det dags att tänka om. Sova kan man göra i graven sen. Nu sätter jag på lite yoga och bra musik.


Carpe that fucking diem!

Jojjo