• Jojjo

Hej självförtroende, jag tror jag gillar dig!

Att ha självförtroende och tro på sig själv är en riktig mäktig känsla. Nästan lika mäktig som att känna frihet. Det är frihet att ha bra självförtroende. Känns det alltid så, eller är det bara för man inte haft den känslan så ofta i sitt liv?


Jag har alltid varit den blyga tjejen. Varit tillbakadragen, tar verkligen inte för mig. Tänker väldigt mycket på vad andra tycker, tänker och känner. Det har varit jobbigt att inte kunna prata utan att tänka på hur röd man blir i ansiktet direkt. Däremot har jag inte brytt mig så mycket om att inte tagit för mig. Jag har varit bekväm i bakgrunden och bara observerat.

Igår hände något. Den där blyga tjejen, är nog inte så blyg längre. Visst kan det hända att man känner sig obekväm, men jag lyckades hålla självförtroendet på topp igår. Mitt hjärta rusade och man var lagom stel när man fick veta om att man strax ska upp och prata inför 30 personer. Men jag intalade mig själv att jag klarar det här, det är självklart. Fuck it, yolo och rocknroll!


Wow, när jag stog där uppe, kände jag inte av den jobbiga röda, varma, obekväma känslan som kommer när alla ögon är riktade mot mig. Jag hade en mikrofon, berättade reglerna om hur mitt musikquiz fungerade och sedan körde jag ett intro i taget. Självklart var jag nervös. Jag stog och vaggade på mina ben, för att man inte skulle se hur jag skakade. Men obekväm? – nej, inte alls. Jag gillade det.


Jag hade nog tur också, som hade toastmadame bredvid mig. Jag hade nog inte klarat mig helt själv. Och tack och lov för många personer som visade sitt intresse och var med i spelet. Det gjorde det mycket lättare. Men samtidigt, så ser man andra som inte alls var roade. Hade detta varit för någon månad sen, så hade jag fått panik. Nu kände jag att det inte spelar någon roll. Det är okej. Det kommer alltid vara personer som är missnöjda, man får bara acceptera det. De får vänta, jag är snart klar.


Det här var en stor bekräftelse för mig. Jag har inte bara blivit återhämtad från utmattning, jag har även utvecklats som person.


#självförtroende #utmaning