• Jojjo

Jag är på sparlåga

Ge mig lite ljusare tider nu. Min kropp lider verkligen av mörkret och jag kommer verkligen inte ihåg att ta vitaminerna varje dag. Blir väldigt snabbt utmattad och trött. Blir också väldigt omotiverad. Samtidigt är det denna mörka tid som jag får inspiration till att ta tag i mig själv, sätta mål och utmana mig själv. Man mår så dåligt, försöker ändra på allt och sen blir man trött, för man gör för mycket. Haha, jag hade gillat att ha en mätare och se hur man ligger på olika skalor. Som en sims-nörd man har varit...


Okej, men så motiverad till att göra nya saker. Jag har utmanat mig själv när det kommer med bilen. Jag stressar väldigt snabbt upp mig när jag ska köra. Men det handlar väl om körvanan... Om jag bara hade kört någon gång i veckan sen jag fyllde 16 år. Då kanske jag hade känt mig mer trygg nu... Men visst är det lätt att vara efterklok? Ifall jag hade kunnat gå tillbaka i tiden, för att ändra något, då skulle det nog vara körkortet och lära mig hur farligt stress kan vara mot kroppen. Att inte ta körkort när man är 18, för man är rädd, är ingen ursäkt. Du kommer inte vakna en dag och vara orädd att köra om du inte har kört något. Du blir orädd när du lär dig köra och faktiskt kör.


Mina utmaning jag hade i helgen var att själv tanka bilen, åka själv till Hallsta och åka själv till gallerian och parkera i garaget. Jag förstår att det här låter jättetöntigt, men ärligt nu, de här små sakerna tar sjukt med energi från mig. Det är ångest och fullt upp i mitt huvud. Jag önskade att jag bara kunde sluta bry mig. Våga ta saker när det plötsligt dyker upp och vara mer impulsiv. Allt behöver väl inte vara planerat och felfritt? Man växer av misstag, så förstå hur stor man hade varit om man vågat gjort alla misstag istället för att gå en omväg, där man ändå inte kom i mål...


Från munter till något glatt, jag har tackat ja till tjänsten på mitt jobb. Man är så tacksam att bli utvald och känna sig sedd. Att få bekräftat att man gör något bra, för så osäker jag har varit på mig själv. Det gick så fort från att få erbjudandet, till att tacka ja, till att nu få avsatt tid en dag/veckan för upplärning. Tusen tack!


Annars så har mitt huvud varit lite på sparlåga. Jag gör inte mer än vad jag behöver. Försöker få till det med mina bra vanor och kämpar med att bli en morgonmänniska. Är man född till morgonmänniska eller kan man lära sig bli det? Känns som jag har försökt bli morgonmänniska i hela mitt liv, men det är rätt så omöjligt.


Hade

Jojjo