• Jojjo

Kanske ska ge mer tid till att vara i nuet

Det här med virkning var rätt så stressreducerande. Vi har haft en lugn dag idag, så jag har passat på att virkat lite till och från. Sitter jag för länge, så får jag ont i mina händer, så som jag spänner mig och håller tråden galet… Men annars är det helt perfekt att vara lite i nuet.


Om det är något jag lärt mig på senaste tiden, så är det att stanna upp och observera nuet. Ta lite djupa andetag, känna efter hur kroppen mår, observera ljud och doft. Jag har blivit sämre på att utföra den här typen av vila och meditation. Förut hade jag mina fem pauser på 10minuter varje dag där jag slappnade av och lyssnade på min andning, men nu är det knappt att man hinner något alls i veckan.


Eller hinner och hinner. Det handlar om hur man prioriterar. Jag tänker att jag är frisk nu, men egentligen är det väl nu när man är frisk som det ger ännu bättre effekt?


Det är mysigt med hösten, att kunna gosa ner sig i filtar och tända ljus. Men jävlar vad trött man blir av mörkret. Om man kanske ska vara snäll mot kroppen, meditera lite oftare, ta sina vitaminer och träna. Låter så lätt när man skriver, vad är det som är så svårt att hålla efter?

Man får börja lite smått. Ett litet steg är bättre än inget steg alls.


Ha en mysig kväll!

Jojjo