• Jojjo

Lökångor fyller mitt vardagsrum

Varför lär man sig aldrig? Man säger så mycket, men sen är man tillbaka i samma ruta igen. Man dras tillbaka till sina bekväma vanor och rutiner, som är så ingrott att inte ens en motorsåg kan såga igenom. Värre än gravitationslagen nästan.


Nu låter jag väldigt dramatisk, för det jag tänker på just nu är det här med vad jag sa för två veckor sen. Det om att dricka immun-te som exempel. Att jag började dricka det när jag väl var sjuk och samtidigt började sväva ut med att jag ska bli bättre på att motionera, äta mer frukt och grönsaker, få i mig mer vitaminer... Jag är på exakt samma ruta som jag var för två veckor sen.


När jag blev frisk för två veckor sen, så tog det inte lång stund innan jag hade glömt allt om hur synd det var om mig när jag var sjuk. Och hur bra gick det? Jag är sjuk igen och denna gång var jag helt däckad. Jag kunde knappt röra mig, utan att hela huvudet ilade och dunkade. Vet ni vad jag gör just nu? Dricker immun-te och klandrar mig själv att jag inte köpte den där ingefärsshot, som låg så fint framför mig när jag vände mig från mjölken på affären. Jag tänkte att, äsch, jag har ju precis varit sjuk, nu klarar jag mig.


Igår kunde jag inte se att jag nånsin skulle bli frisk igen. Jag mådde så dåligt och kunde knappt röra mig. Inatt vaknade jag 4 och trodde jag skulle dö av min hosta. Hostade, så jag nästan spydde. Letade desperat efter husmorstips på nätet och hittade det där lökknepet, som en kollega hade nämnt förut. Vi har faktiskt lök hemma. Efter jag lyckades skiva lök och koka vatten, för att hälla i en skål och ställa bredvid soffan, så låg jag och luktade in den härliga lukten av rå lök. Då visste jag inte vad som var värst; Att hosta tills jag spyr, eller att det svider i näsan av löken. Det tog fem minuter, sen hade min hosta lagt sig och jag kunde somna.


Antingen var det en ren slump, att jag hade hostat en bra stund, så jag var klar med det lagom tills jag hade fixat denna häxblandning. Eller så funkar lökknepet?


Nu ska jag njuta av att jag snart är helt återställd, så ska jag göra ett nytt försök till att äta mer frukt och grönt och allt sånt där som innebär bra hälsa. Det krävs att man är lite mer tydlig med sig själv om det ska hålla. Vad, när, hur och desto mer ’varför’, ju bättre.


Amen

Jojjo