• Jojjo

Mer tjat om tröttheten

När min trötthet tar över, vilket kan gå väldigt snabbt och händer väldigt ofta, så känns det som om hela min rygg är fast i en stor hand som krossar kroppen sakta med säkert. Det är som hela ryggen får plats i den här handen, som trycker ihop och mina axlar åker fram och huvudet ner, hela ryggen blir som ett C. Det är nästan att jag vill rita hur det känns, men det ger nog ingen cool effekt av sträckgubbar, vilket är min nivå på att rita.


Jag vet inte hur länge jag har fokuserat på att bli pigg. Att känna mig pigg i flera dagar i sträck. Att slippa sova flera timmar extra dagen efter, för man kanske har gjort något annorlunda eller ansträngande den ena dagen. Att bara få leva, göra vad jag vill, utan att ha tröttheten som ett hinder. Kanske är det jag som är svag och lat och orkar inte alls gå emot mig själv när jag är trött. Låter mig själv vila och sova när kroppen inte hänger med i svängarna. Kanske låter detta jättetöntigt och som jag har sjukt dålig självdisciplin.


Jag vet inte ärligt vad problemet är. Visst tänker jag ofta att det är jag som är lat och att det är jag själv som är problemet. Men jag förstår inte vad jag kan göra annorlunda, när jag är som en zombie och ser i kors. Min kropp väger flera ton när jag är trött. Min rygg känns helt ihoptryckt och vägrar bära upp mig. Den här veckan har jag somnat mellan 20-21 varje kväll. Sover hela natten utan problem. Kan säkert sova över 12h utan problem. Är det bara dags för mig att acceptera min trötthet? Inse att jag inte har lika många aktiva timmar som andra kanske har.


Rätt så negativ stämning, men min trötthet är ett jävla mysterium.


För att få in lite positiv stämning också, Så har jag nog en bra förklaring varför jag är lite tröttare än vanligt. Magen blir större och en liten krabat växer och rör på sig där inne. Japp, jag är gravid och en bebis är beräknad att komma till världen den 30/10 om allt går bra. Vi var på ultraljud i tisdags och hjälp vad mer verkligt det blir när man ser att någon faktiskt rör på sig och bökar där inne. Kan knappt vänta tills jag håller beben i min famn.


Massa kärlek, mer att komma. Jag får nog hitta lite fler inspirationskällor som kan ladda på med energi. Ett paket med kristaller och stenar är på väg till mig, som jag hoppas kan få mig tillbaka på rätt väg.


Trevlig helg!

Jojjo