• Jojjo

Mina hjärna behöver en paus

Hjärntrött, är det en grej? För jag tror jag slirar på minus energi av för mycket hjärnaktivitet. Jag skojar inte. Jag har hört om att det tar mycket energi av att tänka... Eller så är det bara något jag intalat mig, så jag kan acceptera att jag är trött hela tiden. Jag menar. Det enda jag gjort i januari är att underhålla min hjärna med ny kunskap. Jag har knappt haft ro till att se någon serie eller spela spel, för då har jag fått ångest av att slösa tid.


Mina tarotkort i början av året satt jag också och tittade, frågade, reflekterade. Tror det luktade bränt för jag tänkte så mycket. Kanske kan ha berott på ljusen vi hade tända, men min hjärna släppte nog lite bränd lukt också, utan tvekan.

Inte nog med att hålla hjärnan i gång på dagarna, utan jag somnade även in till meditationer och självhypnoser som var 8h långa. Det höll nog hjärnan upptagen. När jag gick hemma eller ute, så var det podcast med personlig utveckling eller annan typ av utbildande i öronen.


Den senaste veckan har jag varit så himla hjärntrött. Det är knappt att jag har orkat tänkt. Det är knappt att jag har haft några tankar. Vilket är ovanligt, intill omöjligt. Det är annars en ständig motorväg i huvudet. Jag kan bara se att jag har matat mitt huvud med så sjukt mycket ny information, för varför har jag inte blivit piggare nu efter de här tre veckorna som jag har börjat gymma, rört mig mer, äter inget godis, ingen skräpmat eller chips, ingen läsk...


Absolut sover jag dåligt på nätterna, när man ska upp var 3e timme och mata min baby, men det är ingen nyhet. Han är 3 månader nu och jag får till en powernap på dagarna.


Jaha, nehe. Inte blev man klokare heller. Har köpt d-vitamin i alla fall. Så får väl avvakta, kanske är det min livscykel som är lite nere och kommer snart upp igen, eller så kanske man ska ta nytt blodprov om man har brist på något.

Lika bra att lyssna på kroppen. Kroppen behöver lite vila. Men det hindrar mig inte från att gymma ikväll. Kanske ska jag lyssna på musik istället för ny information. Eller något annat lättsmält, som får hjärnan varva ner lite.

Jojjo