• Jojjo

Om man ändå visste

Jag är den typen som aldrig haft någon speciell hobby eller träningsaktivitet. Man kommer ihåg när man presenterade sig i skolan, så skulle man berätta vad man gjorde på fritiden och det kändes som alla andra var självsäkra i vad de tyckte om att göra, medan jag svarade ”ummm… umgås med kompisar?”. På senare tid har jag verkligen försökt få tag på en hobby jag kan älska, en hobby som jag kan brinna för eller få någon slags motivation. Jag har lyssnat på hur man ska hitta sin passion och ta reda på vad man är bra på, men vad är jag bra på? Jag fastnar på första frågan; Vad älskar du att göra? Kan du inte bara berätta det för mig istället, jag vet ju inte?


Jag misstänker att min prestationsångest ligger och petar mig i ryggen när jag försöker tänka ut vad jag älskar att göra. Innan jag hinner tänka klart på en idé, så har jag redan hunnit tänka ut vilka som är bättre än mig och att jag inte alls är i närheten och det kanske inte är så kul ändå, för att kunna älska det… För nästa fråga är sen; Vad är du bra på? Jag är en sådan person som är lite bra (mer eller mindre) på allt. Jag lär mig snabbt och sen stannar jag kvar där på helt OK. Med andra ord, så kan jag inte säga att jag är riktigt bra på något. Sen kom jag på att jag är riktigt kass på att testa nya saker, för jag vill ju inte vara nybörjare. Så om jag ska hitta min hobby, så är det nog dags för mig att testa nya saker istället för att komma på något jag skulle kunna vara bra på.


Jag känner mig rätt så Doomed, sitter fast i en jobbig ond cirkel. Om jag ska hitta en hobby, så kanske jag ska börja med att elda upp min onda cirkel, så jag kan ta mig ut och utforska nytt. Sluta jämföra med andra och göra det som faktiskt känns bra, inte för att det bör kännas bra.

Att vara sjuk har sina fördelar för mig. Har haft en förkylning med hosta, plus en härlig halsbränna som kryddar på det hela i några dagar. Jag kan inte göra annat än att vila och reflektera. Sen väntar jag bara på att jag ska känna mig frisk igen och bli den där superhjälten som klarar av att göra allt som man har tänkt att man ska göra när man mår bra igen. Vilket i sin tur leder till att man blir onödigt trött igen. Men det är framtidens problem, eller hur var det nu igen?


Men man ska vara försiktig med att tänka negativt, för attraktionslagen börjar snurra för varje ord och känsla man vibrerar. När man minst anar det, så smäller en vind av trötthet över, för jag är så van att tänka på att jag är så trött hela tiden.


Morgonrutinen SAVERS (Silence, Affirmations, Visualization, Exercise, Reading, Scribing), smoothie och frukt till frukost, sen införa 2:5 vilket är att man ska planera in två dagar (av sina vardagar) för sånt man har svårt att ta sig tid till. Det lät mycket när jag skrev det, men ska försöka få till det. Man behöver inte göra det perfekt, utan bara få in själva rutinen. Nu när man har semester, så har man extra tid till att forma lite vanor och låta saker ta tid.


Enligt en tarot-läsning, som jag läser för nöje, så ska jag sluta stressa och sluta ha bråttom. Jag är tydligen på rätt väg och jag behöver bara acceptera att det tar lite tid, så ska passa på att njuta på vägen dit.


There's no need to rush. What's meant for you always arrives right on time.

Jojjo