• Jojjo

Osäkerheten hälsar på...

I måndags hade jag teori och riskettan, igår körde jag för- och eftermiddag och idag körde jag här innan lunch. Nu har osäkerheten kommit och knackat på. Det här med bra självförtroende är ju något som jag saknar. Kämpar hela tiden med att hålla det högt.


Jag är väldigt nervös att köra, lite rädd. Rädd att göra fel och vill veta vad jag ska göra innan jag gör det. Men sen när jag väl kommer igång, så går det bra. Jag vet hur man andas och slappnar av. Men sen kommer en bil vid en korsning och då är man spänd igen. Det är andra dagen jag kör, jag har sex dagar kvar innan uppkörning. Klart jag blir mer självsäker då, eller?


Fan. Det här är precis vad som hänt tidigare gånger. Jag tycker det är jobbigt, det tar mycket kraft på mig och sen osäkerheten kommer och säger att det finns cykel och buss. Strunta i körkortet nu, du mår bara dåligt av att köra. Slappna av, köp en bättre cykel och må bra istället.


Nej, men, synd! Nu är du mitt i en intensivutbildning, det är inte bara att strunta i det nu. Jag har levt för länge nu i min säkra låda, innanför mina mysiga, puffiga väggar. Nu är det dags att pusha lite. Våga och hålla ut. Förmodligen känns det mycket bättre redan imorgon.


- Du, osäkerheten.. Klart du får säga hej, men du kan vända om direkt i dörren, för du är inte välkommen här.


Jojjo