• Jojjo

På spaken, dags att byta spår -Jag ska uppåt!

Varför bråka om morgonrutiner, när det är en kvällsrutin man behöver? Under senaste året, åren, har jag kämpat över att bli en morgonmänniska. Jag har blivit besviken många gånger över att jag inte kommer upp 5, fast att jag säger det till mig själv att det inte är några problem kvällen innan. Tycker man är sämst som inte lyckas utföra utmaning, när det finns fleraflera videor på youtube om hur man blir det. Det är bara. Det är bara. Det är inte bara... Flera försök, flera misslyckandes, sämre självkänsla.


Nu i dagarna har jag tänkt om, som jag alltid gör... Men nu har jag tänkt till och kommit på att jag kommer faktiskt upp bra på morgonen och gör det jag ska och kommer i tid. Varför ändra något som redan fungerar? Däremot har mina kvällar hinder... Vad blir det för mat? Måste vi handla? Behöver vi tvätta idag? Jag glömde fixa tvätten igår. Belle somnar sent, jag somnar strax efter. Där var kvällen slut.


Dramatiskt. Det låter som ett större problem än vad det är. Det är jag som brusar upp och det är jag som får panik över rutiner som inte finns. Planering som inte är gjord. Den planering jag önskade vad gjord, som jag aldrig tar mig tiden till att få gjord. Den där cirkeln som jag pratat om. Fan, dags att styra om igen.


igår hittade jag på Rob Dial som kom med inspirerande ord och motivation. Lyssnade halvt på hans pod på jobbet idag, så hörde inte allt vad han sa. Men det pratades om att göra saker som man inte vill göra, för att stärka sin viljestyrka. Typ som att duscha kallt och stå emot när kroppen inte gillar det. Hörde något om 60 dagars challange. Hörde jag challange? I’m in! Jag vet inte vad jag gett mig in på, men tydligen en utmaning på 60 dagar. Jag kommer få mer instruktioner om vad det är senare.


Jag har hört något förut om att man aldrig kommer känna för det vid en förändring eller utmaning. Det kommer alltid vara en uppförsbacke och det är bara en själv som kan börja gå och fortsätta gå. Men det krävs någon speciell, för att jag ska lyssna och ta till mig information. Rob har fått mitt förtroende och säger han att det kommer bli bra resultat efter det här, så tror jag honom.


Dags att klättra uppåt igen,

Jojjo