• Jojjo

Rensa huvudet på tankar

Jag måste skriva av mig nu. För här har jag trott att jag klättrar och blir bättre. Mår bättre än aldrig förr och gör mer saker än vad jag brukar. Peppar mig själv och låter tiden göra sitt, för att få rum med mer. Ändå känns det som om jag står helt still, stampar på samma ställe och har det svårt att komma framåt.


En sak, (av många...) som jag har börjat med nu på senaste tiden är visualisering. Tro på attraktionslagen och attrahera det jag vill ha. Jag tror på att man styr sitt egna liv, man attraherar det man ger ut och att man kan få exakt vad man vill.


Jag började visualisera pengar och mitt drömhus för någon vecka sen. Knepet är att man ska tänka sig in i scenariot, du är där och du känner hur det känns. Jag började med att gå in i huset efter jag varit på jobbet en dag. Tar av mig skorna, går och byter om och sedan sätter mig vid poolen och läser en bok. Sen har jag byggt på med scenariot för varje gång, så nu åker jag en Aston Martin hem från jobbet. Jag går runt i huset och kanske sätter mig vid brasan eller börja hacka sallad, tar vatten från kran. Ja, ni förstår. Tänker sig in som om det vore idag.


(När jag berättade om hur huset såg ut för Micke, så sa han att han har varit där. Jag beskrev tydligen ett hus som finns i Enköping, vilket blev läskigt verkligt helt plötsligt. Kommer vi bo i Enköping om 5-10år?)


Men nu när jag gjort det här en hel del, förstår att det kommer ta tid tills jag är där, så börjar jag bli förvirrad. Jag börjar tappa siktet på målet. Är det här något som jag vill eller är det något som man bör sträva mot? Jag följer en tjej på instagram som bor i en buss på 16kvm med sin kille och två småbarn. Hur mysigt skulle inte det vara? Visst, man har ju sina bekvämligheter, så jag skulle nog inte klara det längre än en vecka. Men ett stort hus, ett mansion? Jag får alltså massa motfrågor av mig själv på mina drömmar, varför jag vill ha saker och jag börjar tveka. Kan det ens vara jag? Är det vad jag vill? Godispåsen är överfylld med för många smaker, kom igen. Jag kan inte välja.


Planering och strukturering, min plan måste vara bombsäker för att jag ska känna mig trygg. Lite därför som jag har svårt att vara impulsiv. Har jag en plan för dagen, sen måste planera om i sista sekund, så får jag ångest. Måste jag sedan planera om ytterligare igen efter jag genomgått omplaneringen, då går jag sönder. Men vad som inte dödar, gör väl en starkare.


Jag kan vara impulsiv ibland, när jag tänker efter. Men då måste jag ha planerat händelser i förväg. Exempel, så sökte jag distanskurs för någon dag sen, där kursstart är lagom till BF. Jag sökte kurser jag ville läsa, sen skickade jag in ansökan. Hade bara tänkt kika vad jag skulle vilja plugga, men det blev inskickat i samma sekund. Dock har jag tänkt på läsa distanskurs i 10 år. Jag har tänkt på vad och att jag vill. Men det har bara runnit ut i sanden och sen har man återgått till sin vardag. Jag träffade en vän tidigare på dagen och vi började prata om studier. Tyckte det lät jättebra och att jag skulle kika på det. Det var som en pusselbit bara föll på plats och jag kunde sätta mig vid datorn och skicka in ansökan.


Vad är det värsta som kan hända om man agerar direkt? Man förlorar tid på att tveka och grubbla. Antingen gör man det eller inte.

Kommer det inte funka, så vet jag det tills nästa gång. Då har man mer information och kan göra det annorlunda.


Men återigen till varför jag inte verkar må så där bra som jag tycker jag borde. Det är som jag plockar åt mig för mycket information, för mycket idéer, jobbar med alla möjliga olika verktyg för att komma dit jag vill, som jag fortfarande tvekar på om det är rätt väg... Jag försöker multitaska med andra ord. Det absolut sämsta man kan göra för att vara produktiv. Man hoppar bara emellan massa saker och allt man gör blir inte så där bra som det skulle kunna bli. Det gäller att ha fokus på en sak och göra det riktigt bra. Jag vill göra allt direkt, helst fler saker samtidigt och sen se resultat direkt också.


Det jag behöver göra, för att komma på banan igen är att fokusera på en sak som jag vill bli bättre på eller en ny vana eller en rutin. Minska ner på alla måsten, fundera på vad jag behöver och sen ta det därifrån.


Det passar väldigt bra att jag och Belle har semester en vecka själva nu, där vi har tid att göra exakt vad vi vill. Min utmaning är att acceptera att bara njuta i nuet och inte behöva fylla upp all tid med att lära sig nya saker. Även våga drömma stort, som jag blivit rädd för att göra nu när jag tror att man får det man drömmer - om man gör det på rätt sätt.


Hoppas ni har en fin sommar! ☀️

Jojjo