• Jojjo

Sätta 90sek timer som snabbval

Visste du att en känsla endast varar i 90 sekunder? Om man nu inte matar känslan med flera tankar. Ifall man lär sig att öppna upp för känslan, låta den göra sin grej i 90 sekunder, så kan man låta den gå sen. Det ska tydligen fungera oavsett hur stark känslan är. Efter 90 sekunder, så är det i så fall man själv som fortsätter trigga vidare känslan.


Man har väl hört om att man ska andas djupt när man får ångest, man ska andas djupt när man blir arg. Hålla ut i 90 sekunder alltså. Good luck! Jag är en mästare att hålla mig arg när jag väl har blivit arg, och stressa upp mig mer när jag är stressad. Men ska lätt testa detta nästa gång man känner av en storm av känslor. Förmodligen kommer det inte var det första man tänker på, att 'Aha! - nu sätter vi en timer på 90sek'. Ska dock försöka ha det i bakhuvudet.


Visst är det måndag idag? Jag var faktiskt tvungen att dubbelkolla kalendern. På senaste tiden har jag varit lite dagblind. Denna vecka har jag en vanlig måndag, sen två heldagar på nya tjänsten och efter det är det "redan fredag imorgon". Det gäller att tänka halvfullt, än halvtomt. Jag tänker fyra kvartar, istället för en timme. Jag tror jag också försöker tänka att, vad jag skulle gjort om det var fredagkväll och att jag bara ska upp iväg en sväng på morgonen. Det där var svårt att förklara, så jag slutar redan där. Jag får släppa ut den tankesvängen en annan gång.


Men samtidigt som jag känner mig trött och inte alls 100%, så känner jag mig bättre än nånsin. Jag har mina svackor, som jag ändå känner att - Okej, nu får vi ta det lite lugnt idag. Jag har mina stunder av fin motivation, men där den andra stunden ligger jag halvförlamad i soffan. Att det kan vara bättre än nånsin, förklarar väl lite om hur man har mått. Men det är verkligen inte någon idé att titta tillbaka, utan full fokus fram. Man har mål att se fram emot och man känner att man är på väg. Kan det här ha något att göra med min schyssta daily calm-streak på 18 dagar? Meditation gör nog mer än vad man tror med sitt mående.


Dags för lite te och meditation nu, så man håller sitt streak.

Dagarna blir vad man gör det till. Ingen idé att klaga. Allt handla om sin attityd. Med kanske några undantag.


Puss

Jojjo