• Jojjo

Se upp för att halka in i ångestspiralen

Jag vet att jag inte tål stress på samma sätt som förut. Jag vet att jag inte är samma person. Jag vet också att jag behöver mer tid att återhämta mig efter jag varit utsatt för en längre stressig period eller känt mig pressad. Jag borde ha vetat om att jag behöver vila massor efter de två intensiva veckorna med stress och ångest.


Förra veckan, när jag ändå trodde att jag borde ha kommit tillbaka till vardagen och verkligheten, så mådde jag dåligt av att må dåligt. Den där dryga spiralen som är så hal och lätt att halka in i. De borde sätta upp "varning för halka"... Jag fick ångest av att känna ångest och mår dåligt av att jag känner ångest, sen blir jag trött av det och orkar knappt röra mig. Man får svårt att andas och i sin tur får ångest av det, sen mår man dåligt och vill sova och sen får man ångest... Japp, den där jävla ångestspiralen, som bara kan fortsätta i all evighet... Den fortsätter tills du själv sätter stopp för det.


Hela helgen har jag typ sovit bort. Jag släppte allt, sa nej till allt och sov. Jag har haft en evig ångest i tre veckor, min kropp är helt tom på energi. Nu skiter jag i allt och sover. Kommer det funka, eller förlorar jag en helg med min familj? Det går inte riktigt att se in i framtiden, man får lita på sin magkänsla.


Nu i efterhand - japp, min ångest har lagt sig och jag känner mig pigg och glad igen. Nu när man känner sig piggare, så kan man kanske börja på att testa nya utmaningar och hobbys, som jag tänkte mig när jag började skriva. Allt har bara fallit åt sidan när man hade full fokus på körkort.


Jag ska hämta ut mitt körkort nu på posten, sen är det dags att tänka ut en ny utmaning.

Kram Jojjo