• Jojjo

Sockerchock

Klockan ringde 7 imorse. Vi skulle hinna slå in Belles sista paket och ordna en födelsedagsfrukost innan hon kom inspringandes. Hmm, snooze... Klockan ringer igen efter 10 minuter. Åh, varför slog vi inte in paketet igår och förberedde allt? 10 min till får funka, så Snooze. Jag snoozade till 8. Belle somnade 22 igår, så hon lär sova länge idag. Vi var på kalas hos Belles bästis och fått massa sockergott.


Jag är inte helt nöjd med att ge Belle godis. Klart hon får äta när hon blir bjuden och det är kalas. Men vi köper sällan lördagsgodis, om vi nånsin har gjort det. Hon får lite choklad ibland, men annars är det frukt eller bär, som hon ändå älskar. Min egna uppfattning om socker, är att det är beroendeframkallade och inte bra för kroppen. Jag hatar att ha sockersug själv och få ont i huvudet pga det, så det är väl det sista jag vill ge Belle. Samtidigt, så får hon väl en rejäl sockerchock istället när hon väl äter godis?


Igår när vi försökte natta henne i någon timme, så var hon högt och lågt och hennes hjärta nästan rusade. Det var omöjligt för henne att slappna av. Kanske är det socker, kanske är det för att hon var uppspelt av allt skoj hon haft med hennes bästis? Finns forskning om att socker inte gör barn hyperaktiva?


Idag sjöng vi för Belle och kom in med ljus. Hon var inte nöjd att bli väckt 8.30 ungefär, tills hon såg vilka stora paket vi hade med oss. Då hoppade hon upp utan att tänka. Vi hade en lång och mysig morgon utan stress. Sen vid 10, efter någon kopp kaffe så var det dags att sätta igång. Städa, plocka, baka. Jag satt inte en enda stund från klockan 10 till ungefär 16. Det var fullt ös och gäster kom drop in från 15. Så mysigt, så trött, men så glad över att se Belle överlycklig.


Blir inga bilder idag heller, jag jobbar på det... En sak i min hobbylista att prova på, är fotografering. Så när jag väl börjar med det, ska jag bli grym.


Det har varit mycket denna helg, hade varit skönt med en söndag till imorgon... Men det får bli hakuna matata och carpe diem. Fem dagar till tills det blir lite långledigt och julmys.


Jojjo