• Jojjo

Svårt att svänga av från sina djupa spår

Jag har en ful ovana att glömma, (vet inte om glömma är rätt ord, men..) i alla fall glömma saker som jag blir sjukt taggad över vid första tanke. Jag får en idé, jag ska tänka och fundera, dra igenom en del scenarios, youtuba, googla, vilja lära mig mer. Sen dagen efter så pratar jag om det, får blandad respons. Dagen efter det, så är det som jag glömt bort det helt. Då är jag tillbaka till min vanliga vardag igen. Mina tankar suddas typ ut sakta men säkert.


Ett exempel är programmering och den tanken har snurrat och kommit tillbaka under 15år. Minimalism pratade jag om förra veckan och det har försvunnit rätt långt bort. Äta veganskt eller vegetariskt har man funderat ett tag på att göra en gång i veckan eller månaden - har aldrig börjat. Lära mig mer om pendeln... Jag har en lång lista...


Att skapa nya vanor gäller att man ligger i och är hård mot sig själv i början, så hjulspåret blir lite djupare och mer stabilt att köra i. Jag lyckas inte ens köra till första svängen innan jag vill ta en fikapaus.


På något sätt lyckas jag inte hålla det intressant. Kanske är det inte intressant. Fast jag tänker på det igen och igen och igen, men det försvinner snabbare och snabbare. Mitt huvud blir kaos av att behöva börja med något nytt, där jag inte vet vart jag är på väg eller vart jag ska. Jag vet inte hur det blir eller vad det är för steg man ska ta. Mitt huvud tycker det är så mycket skönare att fortsätta i mitt hjulspår som är så djupt och så svårt att svänga av från.


Riktigt dum idé att köra i cirklar allt för länge. Man kanske ska tänka till och köra flera svängar, för att åka på flera vägar, vilket blir fler möjligheter?


Jag tröttnar säkert, för jag inte bollar med någon annan. Att kasta en boll till sig själv är inte lika roligt. Pratar man inte högt om sina idéer, så får man inte med sig personer på sitt tåg.


Att allt ska låta så smart och klokt, men att det inte är så lätt i verkligheten. Men nästa gång jag får en idé, så ska jag ta fart, komma ut ur mina gamla spår och köra offroad. Anstränga mig lite mer att dela mina idéer och öppna mig för andra. Försöka komma ihåg att det blir tråkigt att åka själv på en resa.


Ensam är inte allt stark,

Jojjo