• Jojjo

Tiden går ändå

Är det måndag idag? Eller typ fredag? Jag har ingen aning längre. Det var flera veckor sen som man håll koll på dagarna. Att måndagen alltid kom så snabbt efter fredagen. Sen tisdagen hade man onsdagen precis bakom och så var det efter onsdaglunch; nedförsbacke till helg. Torsdag kom och det är ”redan fredag” imorgon. Sen fredag och blink blink och man ligger i sängen på söndagkväll och förstår inte vad man har gjort att helgen gick så snabbt.


Idag är jag dagblind, så som man brukar bli på semestern. Jag hinner inte tänka på hur många dagar det är kvar till helgen. Det är ingen bra idé att vänta på att leva livet tills helgen kommer. Lev ditt liv idag istället. Varje dag. Det är annars många timmar som bara försvinner, där man kunde ha fyllt med annat.


Att jag sakta, men säkert, har börjat ändrat min attityd, så har jag även dragit ner på min stressnivå. Jag har en annan inställning till tid än vad jag hade förut. För mig är det viktigt att hålla tiden och för att jag ska hålla tiden, så måste jag planera. Tidigare var jag hårdare mot mig själv, så när jag planerade, då gick jag igenom 70 olika scenarion innan. Om jag börjar 8, så skulle jag normalt sätt göra mig klar och åka 7.40, för att komma in i lugn och ro. Men jag valde att göra mig klar och redo att åka 7.15, så jag är redo att gå ut 7.30 och sen god marginal att sätta mig i bilen och åka till jobbet. De gånger som jag ”kommer försent”, kommer jag istället 7.55 kanske.


Jag gillar ändå att jag har den egenskapen, men inte när den tar över mitt liv. Att låta den styra hela dagarna, varje dag, sög ut min energi. Så fort jag kanske missade med fem minuter, så blev jag förstörd och jag ville helst börja om från början. Men om man ändå kunde spola tillbaka tiden... Idag är jag fortfarande punktlig, men jag låter mig inte köra över mig själv om jag inte lyckas hålla mig inom tidsplanen. Världen går inte under.


Leva mer i nuet, istället för att älta det som hänt och oroa sig över vad som ska hända. Vad kan man göra just nu?

Jojjo