• Jojjo

Trött, tröttare, tröttast

”Du är nog den tröttaste personen jag har träffat” – sa en ny vän till mig vintern 2016/2017

Jag har blivit väldigt trött på trötthet. Bokstavligen. Tröttheten är nog min största fiende, i alla fall topp tre. Jag har visserligen accepterat tröttheten på ett annat sätt nu än vad jag gjorde i början av min utmattning. När jag kände mig trött, så fick jag lov att ställa in ”aktivitet” och vila istället. Jag fick bli rätt ego, tänka på min kropp och lyssna på kroppens signaler. Men om bara kroppen kunde visa lite tacksamhet och ge mig energi efter jag vilat?


Okej, inte för att vara sån. Man ska kanske vara tacksam över att kunna sova. Jag är nog hellre trött och kan sova, än att vara trött för man inte kan sova? Jag skulle i princip kunna sova igenom ett helt dygn utan problem. Bara fråga vem som helst av mina närmaste 😊


Under min återhämtning, när jag väl hittade mina redskap och visste vad jag behövde göra, så fanns det inte mer än själva tiden att göra sitt. Jag kan ha råkat hamnat kvar i att ”vänta ut tiden”. Jag undviker mycket och kommer på ursäkter som att tiden inte är klar med sitt än.


Man kan klaga och sucka hur mycket man vill. Men inget kommer förändras om man inte gör något åt det, right? Positiva Jojjo är i farten, så där av min första utmaning: Håll igång med träningen.


Träning är något jag aldrig lyckas få som vana. Jag är så avundsjuk på att se andra som håller igång och mår bra av det. För mig känns det bara som jag kommer dö när man knappt kan andas och hjärtslagen slår uppe vid halsen.


Lite träning är bättre än ingen träning.


Jag kommer lägga upp en ny sida med utmaningar, som jag håller uppdaterat med info om mina prestationer. Intressant? Kanske, kanske inte, men då säger vi att det är min dagbok, som råkar vara offentlig.


Hadee!

Jojjo


#nyutmaning #trött #börjaträna