• Jojjo

Dags för förändring

Haha, jag är i alla fall glad att jag inte slutar med att testa nya saker. Jag försöker få till det med förändring hela tiden 😅 Lovar att berätta när jag väl har hittat hemligheten...

Men i alla fall,


Jag tror min kropps varningsklocka ringer för tidigt. Den skriker återhämtning innan jag säkert är i närheten. Och jag som är rädd för tröttheten, jag gör ju allt för att undgå det. Rättare sagt, så försöker jag vila och sova mera. När jag förmodligen behöver göra tvärtom?

Jag har tidigare presenterat mig som en av de tröttaste människor som finns. Enligt LOA (Law of Attraction), så kommer jag vara det, så länge jag bekräftar det. Jag måste ändra på min sanning. Jag vill inte vara den tröttaste, så jag är inte den tröttaste. Jag är inte längre tröttast. Jag är pigg, jag har energi, jag gör vad jag vill, hur jag vill och när jag vill.

Och för att samtidigt manifestera lite piggare tider, så gäller det att vara tacksam. Det gäller att man tänker tacksamhet direkt när man vaknar. Jag tror min standardtanke när jag slår upp ögonen är ”fan vad trött jag är”. Och det hjälper inte att det är barnskrik som man vaknar av också. Inte bara en gång på natten heller. Så man ger inte sig själv bra förutsättningar till en positiv dag.


Jag är väldigt tacksam över att jag vaknar väldigt enkelt, hur trött jag än är. Jag är tacksam över att mina barn är friska och mår bra, att deras kropp fungerar som de ska, tacksam att de kan andas och äta som de ska. Jag är så tacksam att få sova i vår säng, i vår lägenhet, i värme. Tacksam över att vakna upp till en ny dag och ha nya möjligheter.


När jag skriver saker jag är tacksam över, får jag dåligt samvete. Dåligt samvete hur man ”slösar” sin dag och ångest över att man ger så mycket energi till onödiga saker, som girighet. ”Mycket vill ha mer”, sägs det. Samtidigt som jag vill ha allt, så vill jag vara minimalist. Härlig konflikt. Men ändå bra konflikt, jag hinner tänka ”varför?”. Varför behöver jag en till vas eller nya handdukar? Jag vill ha ett nytt matbord, men varför? Vi har ju ett matbord att sitta och äta vid.

Självklart är det kul med nytt, men vill man fokusera på materiell lycka eller inre lycka? Jag vill komma till ett zen, där jag bara har behov av att köpa när jag behöver, och att det faktiskt betyder något. Där jag inte alls påverkas av reklam eller sociala medier. Där jag faktiskt hör min inre röst prata högre, än rädslan att passa in och andras åsikter.

Skönt att rensa huvudet på tankar igen. Behöver göra plats för nytt 😁 på tal om pengar och köp, så har jag precis investerat 1500kr på en veckas onlinekurs i personlig utveckling. Satt du i halsen? Jag prioriterar personlig utveckling väldigt högt, mycket högre än att köpa mat från restauranger. Och lägger man pengar på något, så tar man det mer seriöst. Det är lätt med gratisskjutsen att man bara lyssnar och tar till sig, men man agerar inte.


Jag är där nu, att jag har tagit till mig så himla mycket information och verktyg, men jag använder de inte. Det är för mycket, jag håller ingen ordning, jag vet inte om det ger resultat... Jag testar olika strategier, men lyckas inte hålla igång det... Så nu har jag lagt pengar på detta, så nu ska det bli förändring. Ser verkligen fram emot detta!


Trevlig helg! 💕

Jojjo