• Jojjo

Vad har jag gett mig in på?

Kan det ha varit måndagsångest igår som drog ner mig? Igår var en dag som jag bara ville sova bort. Jag tror jag hade ångest i princip hela dagen igår. Det var ångest innan körningen, under körningen och hela kvällen. Trots alla mina knep för att lugna, så lyckades jag verkligen inte få bort den tunga känslan i bröstet. Svårt att andas och lite halv illamående till och från.


Jag var ledsen och kände mig så himla misslyckad. Hade ingen energi eller ork till att hålla ordning på mina känslor. Kände att jag var så dum att jag hade påbörjat denna intensivkurs. Varför går man en intensivkurs när man är livrädd att köra? Ångest över att inte kunna köra, ångest över att ha uppkörning på fredag.


Men senare igår, efter en del vila, gråt och tycka-synd-om-mig-själv-läge, så försökte jag ändra taktik. Jag hämtade mitt block och penna och skrev. Skrev ner allt jag tänkte på. Sen tog jag fram körboken och läste. Jag tror jag läste över 100 sidor innan jag somna.


Idag fick jag en härlig kick när jag körde. Jag mådde bra idag. Vi körde cityringen runt, hela köpingsvägen förbi Dingtuna, sen ut på E18. - Gasen i botten, sa min körlärare. Jävlar, ska jag gasa ännu mer? Fan, det var precis det där jag behövde. En kick som slog ut ångest från alla hörn. Det var nog första gången som jag log när jag körde. Vi körde motorvägen igenom hela Västerås och sen tillbaka.


Nu är jag tillbaka. Om det är lika roligt imorgon att köra, så har jag körkortet på fredag. Men om ångest och rädsla kommer tillbaka, så flyttar jag fram uppkörningen. Det är väl ingen idé att stressa på, när man inte känner sig helt hundra på körningen. Mer körvana, så kommer det bli perfekt.


Vi hörs!

Jojjo