• Jojjo

Var inte själv, när du ska ut på för djupt vatten

Okej, så jag kanske drar mig till det här med horoskop ändå. Men det kanske är för jag gillar att gå efter manus. Gillar inte överraskningar. Jag vill ha allt planerat och jag vill veta vad jag får. Det kan väl vara lite roligt att tro på magi. Horoskop kanske inte ligger under kategori: magi, men näst intill. Om inte annat, så får den en att stanna upp och fundera vad som händer i sitt ’nu’. Reflektera vad som har hänt under dagen och komma på idéer för kommande dagar.


Jag tar ändå inte allt för seriöst, om jag nu inte hamnat i blåögdsläge, som jag har lätt för att göra då. Det fick mig nu att börja tänka tillbaka på när jag gick i högstadiet och började fundera på om det fanns spöken. Förmodligen inte, men tänk om. Dags för att googla och kolla upp fakta. Samma som när man fastnar i youtube-loopen, så fastnade jag i denna sökandet efter bevis eller motbevis. Egentligen ville jag bara känna vattnet med min tå, men jag drunknade istället.


Med tanke på att jag är blåögd och alltid går efter fakta (vad jag tror är fakta), så fick jag panik. Det fanns för mycket ljudklipp och videoklipp och jag vettefan varför jag fortsatte. Jag trodde ju inte på det, sluta motbevisa det...


Efter en hel kväll, så vände det totalt och jag blev skiträdd. Alltså, från att inte tro på spöken till att sova med lampan tänd. Det tog jättelång tid för mig att vänja bort det. Vi snackar minst ett halvår. Lampan var alltid tvungen att vara tänd, kunde inte se in i mörka rum, var tvungen att ha musik eller tv på... Det gick så långt att jag trodde jag såg orber. Kommer ihåg hur jag satt ihopkurad och blundade, samtidigt som jag vaggade mig själv. Ville allt bara skulle sluta. Brutalt mentalt sammanbrott. Varje gång det blev mörkt, så fick jag panik.


Jag klarade mig, men jag ska aldrig gå in på okänt vatten igen. Inte själv i alla fall, för då finns risken att man drunknar.


Jag har glömt bort vad jag skulle komma fram till, vi pratade väl om horoskop? Hur som helst. Enligt mitt horoskop, så har jag mycket att se fram emot kommande vecka. Det står mycket om nystart, nya idéer och ändra min taktik för problemlösning. Får se vad jag gör med denna information. Helt klart läge med att börja smått igen med programmering, som jag inte haft tid med.


Godnatt och sov så förjäkla bra!

Jojjo