• Jojjo

Vardagsstress ger mig fladdrande ögonlock

Att det ska krävas att man sätter sig ner, blundar och tar några djupa andetag, för att känna hur stressad man är. Jag tycker jag är väldigt lugn nu för tiden och har bra koll på min stressnivå. Det är Hakuna Matata. Men sen sätter jag mig i soffan och blundar för att att börja meditera. Då känner jag hur mina ögon fladdrar och mina tankar snurrar runt i 190. Det är då man märker att kroppen faktiskt behöver en paus från all vardagsstress som kroppen har hittat på. Det är precis samma sak när man stänger av en fläkt som har varit på en hel dag, då när man känner att vad tyst det blev. Och fan vad skönt det blev för huvudet. Man är mitt i den höga växeln och tänker inte på det. Sen tycker man att det är konstigt att man är trött när man kommer hem?


I 59 dagar i rad har jag mediterat 10min varje dag. Vissa dagar har jag gått all in, med ljus och inget annat ljud än min andning. Men många andra dagar har jag fått meditera instängd i ett rum, där lek och skratt har funnits på andra sidan väggen. Men med rätt attityd, så kan man slappna av ändå och fokusera på sig själv en stund och stänga andra ljud ute. Sen är det dagar som jag fått meditera det sista jag gör, innan jag ska sova, vilket har slutat med att jag somnat innan meditationen är klar. Men man ska väl inte klaga över det. Det jag känner lite lite pytte frustration över att 59 dagar är jäkla många dagar och jag känner inte av något jätteresultat. Visst, jag vågar inte sluta, för att känna motsatsen. Men något borde väl ha hänt med min kropp? Eller har det hänt något med min kropp?


Sen kom jag att tänka på, att min kropp pendlar väldigt snabbt upp och ner på stresskalan. Min kropp kanske behöver meditera någon extra gång i veckan? Jag kanske bara ligger och guppar vid vattenytan och tror jag är fine när jag väl kommer till 0. Att Yes, nu är jag inte stressad längre. Sen går det inte komma upp längre. Jag kämpar emot så hårt på min trötthet, istället för att kämpa mot det jag tycker om och ger mig energi.


Jag vet om att man behöver fylla mycket tid till det som laddar batteriet. Det som ger energi och motivation i själen. Jag är helt inne i att jag inte ska vara trött. Jag får inte gäspa. Jag ska inte klaga över att jag är trött. Jag klandrar mig själv när jag hamnar lite för länge i soffan. Okej, så du är trött, tråkigt. Men vad vill du göra då? Eller, om du hade all energi i världen, vad hade du gjort just nu? Precis som att man inte kan tänka på mat, när man är riktigt mätt, så är det svårt att veta vad man vill, när man inte har någon energi. Det är nog där jag är just nu. Jag är så mätt, så jag spyr av att tänka på mat.


Nu ska jag sätta på en film. För jag har ingen lust med något annat. Förstår inte va jag har för problem med film och serier... Men ha det gott!

Jojjo