• Jojjo

Varför göra det komplicerat

Tid är viktigt för mig. Gillar när det är välplanerat, för att göra allt så effektivt som möjligt. Man har så mycket tid, har möjlighet att hinna med så mycket, men ändå kan jag sitta i soffan och titta i telefonen i evigheter. Speciellt när något ’måste’ ligger framför mig.


Det är så läskigt enkelt att skjuta fram ett tråkigt måste, speciellt när det är så enkelt att plocka fram telefonen. Jag kan sätta mig i soffan för att bara dricka upp kaffet. Sen en kopp till. När jag har druckit klart, så är min plan att torka undan lite i kök. Jag drack upp mitt kaffe för kanske en timme sen...


På den här timmen har jag tänkt att jag bara ska sitta och låta kaffet få kicka in. Jag passade på att titta efter ett mobilskal till min nya telefon. Jag hittade och köpte, så check på den i alla fall. Sen blev det läge att skriva ett blogginlägg, så det blir check på det också.


När jag har bestämt mig för något, så måste det gå via planen. Det är väldigt svårt att planera om. Jag har planerat att jag ska fixa köket först, så det blir inget annat innan det är fixat. Inget annat, förutom distraktioner som telefon, soffa, vila... När jag väl har börjat med köket, så tar det max 10min, sen är det klart. Men det här med att sätta igång... Kom igen självdisciplin, vart gömmer du dig?


Jag är väldigt bra på att ge tid på att reflektera, analysera, överanalysera.... Det är väl på både gott och ont. När jag väl funderar över det här jag skriver om nu, så får jag mycket skit av mig själv. Jag tycker det är så töntigt, samtidigt som jag ger bra ursäkter till att sitta, sen klandrar jag mig själv att jag kunde ha hunnit med så mycket den senaste timmen. Men vet jag om problemet, så blir det väl lättare att göra något åt det?


Nu har jag ingen mer ursäkt. Jag har skrivit klart inlägget, så nu är det bara gå in i köket och sätta igång.


Det behöver inte vara komplicerat,

Jojjo