Lär dig tarot med mig...

...som om jag vore expert.

Nej, jag är inte ens i närheten, utan jag har precis köpt hem två orakelkortlekar som jag är nyfiken på att lära mig mer av. Jag kommer förmodligen inte kunna hålla mig borta från att dra kort och läsa, men tanken är att jag ska dra ett varje morgon, reflektera och skriva dagbok. 

Är du med på min resa? 

Skrolla ner

 

Januari

2020-01-03 - 54 The Sweat Lodge

Mystical Shaman Oracle

Välkommen in till Moder Jords livmoder(😮?), för att få en andra chans. Där sitter man i ett totalt mörker runt röda, upphettade vulkaniska stenar och svettas bort gamla vanor och läker sjukdomar.

Det är tid för att möta sitt mörker och se vad för gott som kommer ut från det. Det får ta den tid det tar, tills att du kommer ut fri på andra sidan, klokare och full av kreativitet. 

Det är vad jag tolkade texten från boken. Om jag ser på bilden, så vet jag inte vad jag ska titta efter. Vad jag förstår ska siffran 54, eller 5 och 4, betyda något, samt färgerna kan ge känslor. Det jag ser nu är en kvinna som går in i, ska det föreställa Moder Jords livmoder? (eller ut till ljuset på andra sidan?). Och en svart fågel flyger iväg. 

Jag kanske skulle ha mediterat innan och varit själv i sitt lugn. Nu var jag väldigt ivrig, dottern ville vara med och se på korten, sonen spottade ut nappen och krävde att få tillbaka den i munnen hela tiden. Läste direkt efteråt från boken, så jag har inte riktigt reflekterat. Känner att jag inte gav detta ett 100% ärligt försök. Det är inte meningen att vara respektlös, utan jag kör en hakuna matata och ser hur det går.

Jag ska i alla fall köra en meditation, för att respektera Moder Jords inbjudan och se om jag kan rensa bort och hela mitt mörker inom mig. Jag vet inte nu direkt vilket mörker som vi pratar om. Men jag får återkomma om jag finner något.

2020-01-04 - 62 wild woman

Mystical Shaman Oracle

When the wild woman dances into your reading, she reminds you of the essence of authenticity and freedom. Divested of all social constraints and cultural conformity, the wild woman holds up a mirror to your essential self - the true essence of who you are and who you're meant to become. she is a reminder of the bright light within each of us that gets dimmed by the restrictions imposed upon us by the expectations of society. she reminds us that in order to be fully present to life, we must uncover that light and let it shine brightly, regardless of the perceived consequences.

 

Så till min reflektion, det slog mig, när jag även läste vidare om att jag ska skina och det är dags att vara dig själv. Det är dags att ha modet till att gå utanför lådan, och inte vara begränsad efter samhällets förväntningar... Har det att göra med att jag tror på detta? Är lite skeptisk, för att det är lite "galet". Lite undermedvetet ligger nog en pinne som petar på mig och får mig att tänka till vad andra kanske tycker. Är jag galen? Får jag vara galen?

 

Jag får väl vara galen om jag är glad och inte gör någon annan illa? 

Jag tänkte inte på det tidigare idag, utan jag tänkte på det nu när jag skulle skriva min reflektion. Den var inte lika tydlig i morse, som det blev nu efter jag skrev ett inlägg på bloggen. 

Okej, okej, det här fick mig att tro lite mer, guys. Nu vill jag bara spola fram till imorgon kväll och se vad kortet har sagt om mig imorgon.

2020-01-05 - 46 The Serpent

Mystical Shaman Oracle

The Serpent power of the Kundalini is stirring within your chakras, gently asking you to embrace its mystery.

 

Hmm, jag har läst lite om hur man låser upp sina chakras och testat några meditationer för att låsa upp sitt tredje öga. (inte idag dock). Kan inte säga att det har funkat för mig, men det har inte varit så tyst runtom mig heller. Har sett de meditationer om kundalini awakening och hört att det kännas som en riktigt spirituell orgasm när man lyckas 😳 En orm full av energi från rotchakran, genom hela ryggraden och ut från kronchakran. Så jag måste säga att jag blev lite nervös när jag fick kortet och det står att jag ska embrace its mystery. 

Igår kväll klickade jag hem några nya kristaller som jag behöver till min samling. Tittade till och funderade på om man skulle köpa de stenar för sina chakrans och rensa blockeringar, men valde andra stenar. Hade varit ett läskigt sammanträffande annars.

Det står även i texten att man ska kasta det förflutna, för att få en ny upplevelse av sitt liv.

Okej, så det låter som man har haft en jäkla häftig dag idag. Men jag har ärligt varit så slut och inte haft någon energi, så jag har sovit mer eller mindre hela dagen. Heja mig! Men det kanske ligger ett dolt budskap som jag inte förstår idag. Just nu fattar jag i alla fall ingenting.

2020-01-06 - 58 The Tree of life

Mystical Shaman Oracle

Its deep roots reach into the lower world, the unconscious, while its branches reach to the heavens, the source of destiny. To be whole in your life's journey, it is important to have deep roots and high branches.

Som jag förstog denna, så är det viktigt att hitta en balans mellan det som händer medvetet samt undermedvetet. Jag tänker kanske det som bara händer utan att lägga någon större vikt på, med det som man kanske får jobba lite för, eller? Det är viktigt att man står stadigt med sina rötter, innan man drömmer om allt man vill ha och få. Det är nog inte nyttigt att bara dagdrömma, om det faller tillbaka sen på att man inte har det. Men det bryter i så fall mot attraktionslagen, för där är det superviktigt att tänka hela tiden på att man har allt det man vill ha, som man inte har. Haha yass.. 

Nej, jag tror jag blockerar helt för mig själv. Jag tror att det ska finnas ett facit till det här, så då har jag svårt att spekulera. Det är mycket möjligt varför jag läser i boken innan jag reflekterar själv. Jag vill ha ledtrådar, alla ledtrådar jag kan få innan jag själv svarar. För jag vill inte ha fel. 

Är det kanske precis som trädet säger? Att jag ska öppna upp mig mer, vända mig mot himlen och våga ta i? Mina rötter är nog stadiga, eller vart ser jag det? Blir man nånsin av med sin osäkerhet, detta börjar bli löjligt...

I övrigt är trädet väldigt fint, och ser mysigt ut hur det kramar sig själv. Massor av fjärilar som ser ut att gilla min aura. Vatten och sol - det är kanske det som jag behöver?